onsdag 9 augusti 2017

Domaruppdrag på Flens BHK 2017-08-02

Förra veckan var det en bekväm liten kvällstävling i Flens brukshundsklubb. 25 starter med två banor parallellt så det flöt på himla fort. Fortsättning brukar ju vara snabba utan något större strul och det skulle jag säga höll i sig denna dag också. Tyvärr syntes det inte helt på statistiken då endast 56% (14 st) av de 25 fick kvalificerande resultat. Inte för att hundarna på något sätt var dåliga, utan för att nästan alla gjorde dyra fel, ett sitt där det inte ska, en inkallning när hunden ska följa osv. Men banan verkade uppskattad och jag gillade den faktiskt själv också! 

Banskiss från tävlingen
Vann gjorde en BC på 98 poäng, tvåa en kelpie på 97 och trea var en cocker på 95 poäng. Svårighet idag var frestelsen (en tennisboll - hallååå?), två snurrar (vilket många har problem med) och 1-2-3 steg framåt, kanske inte svår i sig, men lätt hänt att hunden sitter på första stoppet och man därmed förlorar 10 poäng. Ingen specifik kombination verkade svår verkade det som. 

Min skrivare för dagen hade tydligen tävlat för mig i Södertälje och var himla glad över min kommentar på protokollet, det finaste de någonsin fått sa hon. Det känns himla kul att få höra och det inspirerade mig att få till lite extra bra kommentarer under tävlingen, jag hoppas jag lyckades då kommentarer kan vara svåra att hitta rätt i snabba kast men också kan vara känsligt som tävlande. 

Nu blir det lite semestertider för mig och nästa domaruppdrag är först i september då jag dömer i Valdemarsvik på Bia cup. Klasser vet jag inte ännu, men alla klasser finns. 

1 kommentar:

Erika sa...

Ser ut som en rolig bana!