onsdag 30 november 2016

Full rulle och varför man inte förlitar sig på sunt förnuft

Jösses vad tiden rinner iväg! Har en sjuk kollega på jobbet som opererats för artros vilket innebär att jag får göra jobbet för oss båda (nu är hon tillbaka på halvtid, så jag ser ljuset) plus att jag blivit befordrad till kvalitetschäääf (men jag är fortfarande ekonomen, alltså dubbelt upp) och varit iväg på utbildning. Så jag har jobbat betydligt mer än normalt och var iväg några dagar i Stockholm på utbildning (Nässla var på kollo på muskö och lekte med sin yngsta systerdotter Fina). Men jag har i alla fall haft lediga helger och där fått gott om tid till återhämtning, men då blir det inte så mycket bloggande, vare sig att skriva eller läsa. Hade en hel del att ta ikapp nu när jag kom på det! 😁Åh smilysar har tillkommit sen jag var här sist, jösses!
Nässla och jag i Skiren Kvicken skogen efter att jag haft ett jobbmöte i stan. Trevligt men felklädd minst sagt 😏
Sen i helgen stängdes anmälan till klubbens stora rallytvävling, lusserallyt, som jag ansvarar för. Fyra klasser som ska lottas, meddelas bortlottningar, svara på upprörda bortlottades kommentarer, stryka, meddela de som fått plats, återkoppla till kassören de som ska ha betalt till sitt konto and so on.. Förra året skickade jag över 200 (!) mail och det ser inte ut att bli någon större sänkning av antalet i år.. Plingplingpling låter det i mobilen. Så undrar folk varför inte just de kan få sin önskan igenom med att exempelvis starta senare. Men ett samtal har gjort mig illa till mods, det var en tävlande som undrade om karensen inte gällde på rallyn för hen har just opererat sin hund men ville tävla ändå 😞 Det här är varför man inte kan ha något sund förnuft som regel, hundarna kan inte säga stopp, då får SKK (eller vilka som nu ligger bakom detta) ha en gräns, tack och lov att de har det i det här fallet. I vilket fall, nu känner jag att jag fått ganska mycket rutin kring det här med att arrangera tävlingar så jag känner mig stark och laddad trots allt! Det ska bli så kul att få samlas med alla härliga funkisar och få ge alla tävlande en trevlig dag!
Ut på tur aldrig sur
Men, det är inte bara jobb och lottning för mig, även om jag antar att Nässla inte håller med. Idag har vi varit ute på tur och letat geogömmor i solen (och kylan!). 38 gömmor och 9 mil senare är vi båda rätt spaka ett tag, men det är så otroligt skönt att få komma hem efter flera timmar utomhus och dricka lite varm te och äta god lunch under tiden som hunden ligger och snarkar gott 💜På tal om god mat, jag och sambon var ute i lördags och åt själva, vilket vi inte ens minns sist vi gjorde. Det blev en italiensk restaurang i Eskilstuna som heter Kalas, där vi inte varit tidigare (ärligt talat är vi extremt outbildade på stans utbud). Jag är inte en sucker för pizza, men på finare ställen kan man våga prova och jag säger bara: Chevrépizza med rödbetor, valnötter, honung och basilika - OMG!! Det bara måste jag prova nästa gång vi gör pizza hemma, vilken drömkombo! 

Mer då? Jo, när jag inte orkar härja runt så virkar jag. Eller bakar tårtor. Tror jag delat lite i bloggen tidigare, men jag har nog hunnit med en del sen dess:
Svampkorg, när det inte finns att plocka får man virka eget, för det har faktiskt varit ovanligt snålt med kantareller denna torra höst. Dessa gav jag till ett par bekantas dotter tillsammans med lite virkade kakor. Roliga gå bort-presenter!

Enhörningar har varit omåttligt populära, alla vill ha, men efter 4 stycken har jag sagt ifrån. 
En legotårta, som är fylld med Ahlgrens bilar-fluff. Inte till ett barn som man kan tro.. 
Min sista enhörning fick lockigt hår som variation
Jag vet knappt vad en minion är, men här är en virkad! Älskar ögat!
En av två papapsaner har fått en uppfräschning. Blir inte billigt med garnet så det inhandlas i omgångar, hoppas att bli klar med den andra snart också.  
När jag gav bort svamparna fick deras snart ettåriga son denna giraff. Som han apporterade i munnen hela kvällen 😍
Min chefs dotter fyllde 10 och gillar minecraft. Ytterligare något jag knappt vet vad det är, men jag hoppas tårtan föll henne i smaken ändå! Fyllningen är som en Carl Gustaf tårta fast med ett lager daimfluff istället för vanlig grädde.

1 kommentar:

Erika sa...

Vilka fantastiska skapelser! En sån där enhörning skulle en ju ha :-) ... (Visst ja, det var produktionsstopp på dem!)