torsdag 8 juli 2010

En solig dag i Ågesta (och mer framsteg)

Ser du hundarna?
Igår hade vi en dag hos Nässlas syster Thisbe och hennes husse Jens. Det var soligt och härligt, och trots att vi går 20 minunter utanför Stockholm C möter vi inte en enda människa i skogen. Det var länge sedan vi sågs och igår kunde man se att Nässla mognat en hel del. När vi var nere vid vattnet släppte hon ibland leken och kom och låg vid oss (okej, det var nog snarare ostmackan som lockade mer än vårat sällskap, men med tanke på att hon tidigare skulle strunta i om jag så hade en näve köttfärs när hon lekte med Thisbe så är det enorma framsteg). Gammeltanten Tesla nyss fyllda tio år!
När vi kom fram till skogen fick de som vanligt gå fot en bit in från vägen, Nässla var så duktig, hon bara gick där som om det var det mest naturliga. Tesla (gammeltanta) sprang förbi och det brukar få Nässla att lämna sin plats, vilket det även gjorde denna gång, men hon hoppade tillbaka direkt efter två steg! Otroligt! Sen stannade vi och väntade på Thisbe och Jens när Thisbe fick för sig att springa rakt fram till oss. Ytterligare ett sånt tillfälle där Nässla i normala fall skulle kopplat in turbon och dragit för lek, men hon satt kvar!!
Sen fick de röja fritt själva, med undantag för vissa passager av snuskhål där de fick gå fot. Även där gick hon helt lugnt och fint bredvid mig, trots att systeryster gick framför och att Tesla försökte tränga sig in mellan oss..

Innan vi åkte hem tog de ett sista ryck:

Inga kommentarer: