Linn

Jag har haft en brokig väg fram till min plats idag och jag hoppas den kommer vara lika oförutsägbar i framtiden (med det menar jag inte osäker). Jag började som sagt med drömmen om en bondgård och startade gymnasietiden på en naturbruksskola. Eftersom skolan låg över 10 mil hemifrån och de första nätterna på internatet avskräckte mig i högsta grad pendlade jag med buss. Att vara 15 år och ta bussen kl 6 på morgonen för att vara hemma 11 timmar senare (i bästa fall) var inte en bra idé och jag hoppade av efter första terminen. Jag tog ett halvår på Individuella programmet för att tänka vad jag skulle göra istället (och ärligt talat, jag var skoltrött så in i vassen!). När nästa termin startade hoppade jag på fordonslinjen med enda tanke att ta mig igenom grundskolan på lättaste sätt och på vägen få ett körkort. Jag var duktig i skolan, jag hade ett snitt på 3,9 när jag slutade högstadiet, jag var nog helt enkelt bara less och förvirrad.

I vilket fall tog jag mig igenom gymnasiet (och hade jätteroligt) men direkt efter skoltiden insåg jag att köra lastbil inte var för mig. Jag vill ju vara nära mina djur, inte ligga ute under veckorna. Så jag blev tidningsbud och jobbade som mjölkbonde innan jag till slut hade fem år på en industri. Industrin motiverade mig som bara den till vidareutbildning och jag började med hund. Utbildade mig, jobbade länge med sidan av tills jag en dag blev förbannad på hela organisationen och sade upp mig för att leva på hunderiet och extrajobb. Efter ett år med hund på heltid och mitt extrajobb var det en annan kollega på bemanningsföretaget som även läste på högskolan. Kan han kan väl jag tänkte jag och sökte. Jag kom in och har sen dess lagt hunderiet som företag lite åt sidan och istället läst på högskolan i ämnen som ekonomi och psykologi. För tillfället är jag på en arbetsplats i Hallstahammar där jag är ekonomiansvarig och utöver det blir det lite kurser och bokföringsuppdrag via Linns Bokföring, min egna firma.


Några av mina utbildningar:
 • Instruktör och problemhundskonsult (Hundens Hus)
 • Klickerinstruktör och assistanshundsinstruktör (Hundens Hus, jag har även arbetat för FNA)
 • Chicken Camp 1 (House of Learning)
 • Brandvarnarinstruktör (Dogma, Anders Hallgren)
 • Första hjälpen för hund och människa
 • Diverse föreläsningar och workshops för Bob Bailey, Kathy Sdoa, Eva Bodfält, Marie Fogelqvist, Runar Naess, Kent Svartberg, mfl.
 • Freestyleinstruktör (Frida Binette)
 • Ekonomi, etiskt företagande, marknadsföring, redovisning, verksamhetsstyrning (Mdh, Miun, Uppsala Universitet)
 • Arbetslivspsykologi (mdh)
 • Clicker Expo 2015 (Karen Pryor Academy, flera olika föreläsare)
 • TAG-teach steg 1 (Carpe Momentum, Eva Bertilsson)
Inom hundverksamheten är jag tävlingsledare i Freestyle och Rallylydnad, samt domare, sekreterare och skrivare i Rallylydnad.

Faktaruta:
Huvudsaklig sysselsättning: Ekonomiansvarig på BIA, egen företagare.
Hobbies: Nässelvesslan, träning och matlagning.
Motto: Ju mer jag lär mig desto mindre inser jag att jag vet och Det är inte hur man har det, det är hur man tar det!
Favoritmat: Det mesta med vitsås eller majonäs är gott.

Äskar att jobba mot tydliga personliga mål i både stora och små ämnen, följ min resa på den andra bloggen här!