tisdag 11 januari 2011

Klövjeväska

Idag fick Nässla bära lite på sista promenaden, det var första gången sen jag köpte väskan. Hon har vuxit i den lite bättre nu och jag började med ett par dummysar som vikt på sista kissrundan. Hon verkade inte ens märka att hon hade på sig väskan och när vi kom in i trappen tog jag av den så hon fick bära hem den i munnen, då var hon nöjd!
Vi har inte gjort så mycket idag, hon fick lite massage förut, mest för att lära henne ta emot massage utan att spreta :/ Det går bättre iaf, och hon får ju faktiskt välja själv att komma och bli masserad. Jag sätter mig på golvet och givetvis kommer hon fram och då börjar jag gojsa med hennes nacke/halsskinn tills hennes huvud sjunker ner på golvet. Till slut står hon med rumpan upp i vädret och huvudet mot mattan innan hon släpper ner baken också :) Det blir bra med en liten rutin att lära henne koppla av vid massage, förhoppningsvis kan jag ta med det vidare i övrig träning.
Ja just ja, jag kokade broccoli idag och lät de svalna på balkonen. Nässla hade fått smaka en innan och låg sen vid balkongdörren och stirrade ut på tallriken.. Som om det vore en köttbit, det var visst inte äckligt med broccoli!

1 kommentar:

Karin & co sa...

Tack Linn för tips! Jag tränar avlämningar inomhus redan, Miso gör det inte med glädje. Jag ska försöka med kattmaten och göra som du föreslår träna in reglerna för det först.

Bra träningslogg. Jag har en för lydnaden, men inte direkt för jaktträningen. Ska göra iordningen för jakten också. Känner mig mer grön och okunnig om alla delar som måste tränas in.