torsdag 27 januari 2011

Bollkastare

Igår upptäckte jag att det var ljust efter 16, så jag tog med mig hunden och åkte för lite stadgaträning i en halvtimma. Tog med mig bollkastaren och kaninbollen och var vid "våran" glömda fotbollsplan och tränade stadga och fotgående. Fotgåendet gick kanon hela tiden, hon har svårt att hålla sig när vi kommer dit och även så igår men när hon avvek från min sida så sa jag bara hennes namn och hon studsade snabbt tillbaka.
När det gäller stadgan gick det sisådär. Första - stannade kvar, andra icke och jag kände hur vi gick tillbaka tre steg på en gång. Fast så farligt var det faktiskt inte. Med tanke på att jag skippade externbelöning bakom oss och hade rätt sopig belöning öht (frolic) så är jag nöjd över att det till slut ordnade upp sig. Slutligen fick vi till en hel del kast där hon väntade på kommando och även kunde utföra lite andra moment innan jag skickade henne (fot, gå, sitt, ligg). När hon väl håller sig då håller hon i ordentligt!
En sak, det var förbannat svinkallt ute igår och när man har tunna vantar när det är så kallt och tar emot något från en blöt hundmun, ja då förfryser man ju på 10 minuter!

2 kommentarer:

Eva-Britt, Elda och Elton sa...

Hej, kul att höra av dig i min blogg. Ja, det var i Eskilstuna som vi var på Hundcafe. Cafét ligger på norr, tror gatan heter klostergatan, det är samma gata som Slottsskolan ligger på. Det har varit en blomsteraffär där tidigare. Det var ett trevligt ställe vilket fall, ha det gott.

Jessica sa...

Visst är det härligt nu när det är ljust längre på dagarna :)