lördag 19 augusti 2017

Bakslag och semester

Veckan som varit har hela familjen vart på semester på Öland. Sååå mysigt om det inte vore för ett stort svart moln som upptäcktes direkt när vi kommit fram - Nässla stötte inte på benet när hon reste sig i bilen. Eftersom ingenting särskilt har hänt, mer än det normala att hon rör sig på tomten och där kan härja lite på egen tass (ingen lek med andra har skett och aldrig lös i skogen eller dylikt) så tänkte jag att kanske hade morgonens simning ihop med att sen ligga i bilen i så många timmar gjort henne lite stel. Så nästa dag fick hon helt enkelt vila från simning och våra promenader (som ingår i rehaben). Tyvärr var det samma sak igen när hon vid ett tillfälle skulle kliva ur bilen och jag kände minst sagt så här 😭. Vi som skulle åka ner till Norge nästa vecka och njuta av om än korta men ändå promenader. Vi som kämpat med varje pass i flera månader. Vi som ställt in utlandssemester för att inte riskera att hon skulle dra upp skadan hos hundvakt. Och så känns allt helt bortkastat, när jag trodde att vi snart var klara. Jag kontaktade Anna, som vi ändå hade en bokad tid hos på måndag om vad vi skulle göra nu för att inte göra det värre. Eftersom hon inte visste vad det kan bero på och vi snart ska ses så får vi avvakta med simningen och hålla oss till korta koppelturer och träning på pilatesbollarna. Så nu väntar vi ett par dagar till i väntan på vad Anna säger och vad planen blir framöver och om min semester blir i Norge eller Täby.. Inte så mycket att göra just nu, så istället får ni lite bilder från vår semester. 
På vägen ner blev det fika på Smultronstället. Glass i lämplig storlek och goda smaker.
Hundar var välkomna och blev bjudna på glass och vatten.
Vi hade hyrt lägenhet på Äleklinta gård, någon mil norr om Borgholm. Jättefin utsikt och första kvällen blev det picknick utanför (när vi väl hittat en öppen ica, vem stänger kl 18??!)
Familjemys
Utsikten från picnicfilten
Nässla och husse väntar på toppen (om man nu kan kalla nivåskillnaderna på Öland för toppar)
I det vita huset bakom hussens huvud bodde vi. Fint läge med andra ord!
Nästa dag spenderades på den norra sidan. Började med  en tur till Neptuni åkrar. Sedan vidare till långe Erik
Trollskogen skulle vara fint sa recensionerna. Alltså det var en skog och jag har betydligt vackrare skogar hemma kan jag säga. Men all murgröna som växte kring tallen var cool iallafall. 
Böda sand, årets första "bad" för min del. 
Någon njöt!
Och tänkte bannimej inte åka hem! Som tur var hade campingen hunddusch som vi passade på att utnyttja.
Passade på att svänga in på ett white guide café och ta en ost och potatispizza. Mums!
I min depression över halt hund tog jag en ensam morgonpromenad nästa dag längs kustvägen. 
Mysig väg och många skarvar att titta på 
Den här dagen gick söderut och hela vägen ner till Långe Jan. På vägen tittade vi även på  sälar, Färjestad och Borgholm.

2 kommentarer:

Erika sa...

Ojojoj så oroligt. Hoppas nu att det var ett tillfälligt bakslag.

Underbara Ölandsbilder!

Linn sa...

Tack! I ett första utkast verkar det bara vara en muskelskada vilket är lättare läkt än knät iaf!