måndag 28 april 2014

Lång rallyhelg

I helgen hade vi på vår klubb rallytävling i dagarna två. Fredagen gick åt till förberedelser, lördagen var det funkisjobb från 8-19 och på söndagen skulle jag bara vara tävlande (nåja, det höll väl inte helt). Jag verkligen älskar vår klubb och våra medlemmar som gjorde allt så bra under hela helgen! Alla ställde upp där de behövdes och allt flöt på riktigt bra! Själv satt jag i sekretariatet vilket var väldigt skönt - och lyxigt då vi hade fönster till båda banorna. Då det var en dubbeltävling hade vi oroat oss för att det skulle bli dubbelt så jobbigt mot förra gången, men jag tyckte det kändes mycket bättre den här gången. 

Tävlingarna för vår del då? Började med att gå ut på en riktigt klurig bana för Madde Svensson (samma som i Flen). Jag hetsar ju inte för SM-poäng så jag tyckte det var skitkul att få se en sån bana som verkligen utmanar oss som ekipage. Den började med läggande med inkallning, direkt när man kallat in skulle hunden sändas till kon (som stod i linje med frestelsen). Lite senare skulle hunden göra en snurr direkt efter ett hinder och senare backa, direkt hopp över hinder och vänstersväng direkt efter det. Många tyckte det var alldeles för tajt, jag tyckte det var kul :-D Tyvärr blev Nässla lite disträ av frestelsen men vi slutade på 90 poäng då hon stod helt blick stilla i frestelsen! 

På eftermiddagen blev det en bana av Jana Himmel som jag aldrig gått för tidigare. Det här var en mycket lättare bana, men tyvärr slog Nässla i ett hinder och en skylt (det missade jag helt) och satte sig efter en stund på rumpan i honörren så även här fick vi 90 poäng även om det kändes näst intill felfritt när vi gick den. Svårighetsgraden märktes i poängen.. På den senare banan gav samma poäng en 15:e placering, på den första en sjunde. 

Det bästa med den andra banan är dock kommentaren jag fick efteråt - att Nässla var den bästa flat de sett! (De var uppenbarligen inte med i måndags på WT:t). Känns bra att jag kunnat paketera henne väl i vissa sammanhang! 

När jag kom hem fick jag tandvärk och tog en av mina starkare tabletter mot värk. Däckade innan 21.. Tuff, men kul helg!

Inga kommentarer: