lördag 28 december 2013

Norsk viltspårschampion?

Kollar runt lite för möjligheterna att prova på att få ett norskt viltspårschampionat men har det inte helt lätt att hitta i djungeln av regler. Det enda jag hittat hittills är från 2008 och då ska tydligen hunden, förutom att få ett förstapris på ett ordinarie prov, ha två tvåor på utställning efter två års ålder! OMG, Nässla har en och den var innan hon var två.. Ska vi alltså behöva ge oss ut i utställningsringen?? 

Har fått kontakt med en domare i Norge som bor "nästgårds" (inom tio mil) från min mormor som vi åtminstone ska prova gå prov för när vi är där nästa gång. Även om vi inte får ett championat på det så är det kul att prova!

I dag gick vi spår till Nässla och Lystra som de ska få gå i morgon. Hade inget blod kvar så det blev bara en klöv, får se hur det går för fröken. Idag körde vi lydnad på klubben (ute) och det var spännande värre! Vi skulle tagga Lystra på apporteringen och man kan väl säga att det var inte bara hon som taggades.. Nåja, tur att Nässla är hyfsat sansad inne på arenan.

Tillägg.. Hittade nyss uppdaterade championatreglerna som ni kan läsa här för Norsk tävling. Man behöver inte ha två tvåor efter två år, bara en efter. Så en utställning till alltså.. Håhåjaja.. 

1 kommentar:

Erica sa...

Det norska championatet har jag också kikat på när jag bodde lite närmre, nu känns det allt hemskt långt bort ;) jaja, det svenska kanske ska komma först eller i vart fall viltspårsträningen som Matte envisas med att slarva med. Det där med blod och mark känns så bökigt att latheten leder oss in på annan träning allt för ofta.