söndag 22 december 2013

Några dagar i Norge

Min mamma fyllde 50 i tisdags och i förstkottspresent fick hon en flygbilett till sin familj i Norge. Hon blev jätteglad för att få äntligen fira med sin familj för första gången på 32 år, samtidigt som hon blev lite ledsen för att hon inte skulle få fira tillsammans med mig och min bror. Det var vad hon trodde, för vi hade nämligen bestämt oss för att åka dit och överraska henne på självaste födelsedagen! Kan tro hon blev överraskad och lycklig :-)

Jag älskar att åka till Norge, inte bara för min familjs skull, som givetvis är en stor faktor men också för den underbara miljön som finns där. Eftersom vi skulle hålla oss hemliga för mamma så bodde vi hos min moster och från henne finns det massor av fina stråk att ta sig för promenad. Jag är inte den som måste gå på invanda stigar utan ser jag en stig testar jag gärna var den hamnar. Ibland blir det vinst, andra gånger får man vända efter en timma när man känner doften av havet och man inser att man är på fel sida om berget för att kunna ta sig hem någon annan riktning.. 

En morgon såg ut så här: 
På väg under min "vanliga" runda hittar jag denna skylt. Undrar vad det är för tjärn!

Uppåt bär det i varierande terräng


Lite finare underlag men fortfarande uppåt..

Här börjar jag ångra att jag hade vanliga skor på mig (detta var innan jag köpte mina stövlar så jag hade inte så mycket val)

Hittade en ny skylt under stråket som anvisade till en utkiksplats, det måste ju givetvis undersökas även om det innebär en något mer brant "stig"

Längst upp hittade vi ett skyddsrum. Det finns många sådana i staden då de var belägrade under andra världskriget. I min barndom lekte vi mycket i dessa långa gångar, idag skulle jag nog inte våga ge mig in i dem..


Ovanpå skyddsrummet fanns denna fantastiska utsikt. Mobilkameran gör verkligen ingen rättvisa för vyn, men man ser hela staden!

Gick ner för berget på andra sidan och där var terrängen helt annorlunda, öst och väst har helt andra innebörder än i Sverige. När vi kom ner sprang det förbi en räv, den sa ingenting ;-)
Det var inte någon längre visit så det blev ett intensivt hälsa på alla släktingar, fira mamma, äta allt obligatoriskt goda och handla det som bara måste med hem. Jag och Tomas har dock redan börjat planera nästa resa då vi också ska stanna uppe på Hovden Haukelifjell för friluftsliv och träning, jag längtar! 
3 kommentarer:

Susann sa...

Ser skoj ut, med nästa hund blir det Norgeutfykt!

Linn sa...

Ja jag tänkte på er!

Jessica sa...

Åh vad härligt det ser ut :)