torsdag 17 januari 2013

Rallykursen

Jag har ju blivit inhyrd för att hålla rallykurs nybörkarklass för ett gäng ambitiösa hundägare i Stockholm, fem tillfällen med ett par veckor mellan varje tillfälle, perfekt för att de ska hinna träna lite mellan varje gång (en vecka går alldeles för fort, jag vet!). De två första tillfällena som var innan jul var det inlärning av skyltar, och då gänget har erfarenhet från både klickerträning och tävlingslydnad så var själva momenten inga problem, däremot kanske det är lite svårare att veta var man ska gå i förhållande till skylten ;) 

I lördags var det dags igen och nu får de börja gå på banan. Viktigt är att de inte bara ska lära sig gå en hel bana utan vi fokuserar på två saker: matte lära sig först det hela i sammanhanget och hunden ha kul på banan. Att klara en hel bana utan godis är inte viktig träning nu, något som många verkar fastna i så fort en hel bana står uppe. Hundarna verkar ha kul, hur det går för mattarna är en annan femma ;-) En sak som är härligt med den här gruppen (en sak, många saker finns det) är att de när jag frågade om hur de ville gå vidare - ville de fortsätta i nkl eller kolla på fkl så var de helt överens om att de vill jobba vidare i nkl! KUL! Många verkar ha bråttom och träna på alla skyltar lite hej vilt så det är toppen att de faktiskt vill bli riktigt bra innan de blandar in nästa klass!  

Banan som de fick prova på i lördags var denna. Jag är lite lat vad gäller skriva i nummer på banan, men orka bråka med de små plupparna! Och på tal om plupparna, givetvis består inte spiralen av en stor kon mitt i.. 
Vi fick klämma in oss på en liten skottad yta på en parkering så något trångt var det och det blev kanske lite svårare än vad det brukar, men det gör inget, det är bäst att träna på allt! 

Inga kommentarer: