måndag 26 mars 2018

Domaruppdrag utan banskiss - hemmaplan i Avancerad klass 2018-03-22

Edit, tack vare facebook kan jag nu uppdatera med bild 😅

Jodå, banskiss fanns, med betoning på fanns. För det finns inte längre kvar på min dator så tyvärr kan jag inte lägga upp den här i bloggen. Jag var lite för snabb på kastaknappen och det är min första banskiss som inte finns sparad och dokumenterad. Och nej till er som tycker att det bara är att gå till papperskorgen, det är inte ett dokument som är kastat, bara en bild i en Power point. Nåja, inte gråta över raderade banskisser, jag kan den nog utantill så här kommer den i skrift 😇

Start på höger sida. Sitt/ligg/stå, sidbyte framför, skicka över hinder, sitt sidbyte framför sitt, 270 grader vänster, sitt sidosteg  höger sitt, helt om från varandra, sitt sväng vänster ta ett steg kalla in sitt, sitt gå ifrån kalla in, sitt stå ligg, 270 grader vänster, helt om mot varandra, sväng höger, stå framför vänster ingång, sitt sväng höger ett steg sitt, sväng höger sitt, mål. 

Betydligt roligare att ha det på bild måste jag säga, men jag tyckte det var en ganska lätt, men kanske lite tråkig bana med alla sitten. Men jag ville komplettera och ha annorlunda skyltar mot de som Hans körde på banan bredvid. Det syntes på prisutdelningen att det passar olika ekipage olika bra, för många som låg i toppen på min sida var ganska långt ner på Hans bana. Men så är det, man kan olika saker. 

Det som många hade svårt för var som vanligt sidbyte från varandra, mycket högerhandling (även om det var väldigt hög klass för att vara AKL) och sedan missförstånd hos förare på vilken övning de skulle göra (ta ett steg, kalla in etc). 

Vann gjorde en tollare på 100 poäng, tvåa kom en sheltie på 99 poäng och delad trea blev en aussie och en weimeraner på 97 poäng. 

Nu dröjer det inte länge innan nästa tävling jag dömer, annandag påsk åker jag till Lindesberg och hoppas på solsken och duktiga nybörjarhundar :) 

Inga kommentarer: