söndag 26 juli 2015

Funkis under SM-helgen

Helgen har spenderats i Sundbyholm utanför Eskilstuna där det har varit SM i tre dagar. Lydnaden och rallyn gick samtidigt vilket gjorde det till ett lite större arrangemang och två klubbar har dragit i det, vår egen (Kungsörs BHK) höll i lydnaden och Fagersta i rallyn. Såg det som självklart att hjälpa till när vi inte själva startar på ett så här stort event, men eftersom jag snart (förhoppningsvis!) är rallydomare ville jag hellre hjälpa Fagersta med rallyn än att hålla mig till lydnaden. Skrivare var jag i två dagar vilket är perfekt eftersom det ger mer erfarenhet av domaråsikter och även första parkett på samtliga tävlanden. Då kunde vi heja på bästisarna från plan!

Kvalet igår var verkligen av varierad kvalitet. Jag vet inte om det var nerverna som spelade många ett spratt men det var väldigt låga poäng, och då inte på de delar man skulle tro att ekipagen skulle åka dit på när man såg banan. I år var det 4 domare som dömde och eftersom alla dömer olika är det omöjligt att veta även för mig som stod på plan hur det gått för Zandra resultatmässigt, men det var glädjande att vid slutet av dagen få se att de gått vidare :) 
Strax efter att vår rallykarriär påbörjats i Augusti 2012
Under dagens final var det betydligt mer skärpt bland ekipagen och eftersom resultaten var dolda hade inte ens jag någon aning om vem som vann och hur de låg till sinsemellan. Mycket gnäll på internet över detta men oerhört spännande på plats för alla! Så kul, och stort grattis till Zandra och Lystra som för tredje året i rad placerar sig topp 10 bland landets alla rallyhundar!! De har ju liksom inte ens kört rally i år! Så duktiga :-) 

Sen ett stort grattis till alla som var med, en stor bedrift att ta sig dit, grattis till vinnaren och de andra på pallen och grattis till klubbarna som drog allt i land med hjälp av alla duktiga funkisar. Det har varit en väldigt givande helg för mig, både som skrivare och domarelev och det är verkligen en kul sida att vara på i den här sporten så det ska bli kul att bli klar och komma ut och döma sen. 

1 kommentar:

Zandra & Lystra sa...

Tack för grattis <3 :)

Men jösses vad jag INTE saknar det golvet ;)